Övning i att göra fel

Vi lär oss tidigt i livet att det är dåligt att göra fel och vi vill undvika det så långt som möjligt, så mycket att det hindrar oss att göra rätt genom att vi begränsar våra tankar och kreativitet. Inom improteatern tycker man inte bara att det är OK att göra fel utan till och med att det är bra eftersom det leder till nya och oväntade möjligheter. Det finns en övning där man tränar på att just göra fel för att det ska inte längre ska vara så läskigt.

The s-game

En grupp på ca 6 – 10 personer kan vara lagom, det är inte så petigt. Alla i gruppen ställer sig i två led och de två första spelar en enkel scen, det behöver inte vara så märkvärdigt det räcker om de bara pratar med varandra. De får varsin roll och en lokal, tex kund och bilmek på verkstaden och man väljer en bokstav som inte får användas, tex ”s”. Så fort någon säger ett ord med den förbjudna bokstaven i jublar alla och den som gjorde fel ställer sig sist medan nästa person i kön tar över.

Se även Att ha fel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>