Prata om dina idéer

På TED finns det ett lysande föredrag av Matt Ridley; ”When ideas have sex”, denna ständiga källa till inspiration!

Man kan fundera på när man tjänar på att inte prata med andra om sina idéer? Ibland kan det säkert vara nödvändigt att skydda en idé av tex patentskäl, men förmodligen gör det oftast mer skada än nytta. Min inställning är att en en idé sällan är den slutgiltiga, färdiga, ultimata lösningen på ett problem utan den mår bra av att knådas på och vidareutvecklas. Då tror jag att det är bättre att få nytt bränsle och infall från andra än att stänga in den i mitt eget huvud eller i en liten grupp. Fråga är också om vi har råd att inte utveckla våra idéer så långt det går?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>