Hur tränar man gruppintelligens?

Om nu en grupps intelligens framför allt bestäms av hur bra individerna är på att kommunicera och ta in varandras reaktioner, hur kan man träna det? Ett ställe som jag hittat är improvisationsteatern. Det låter kanske svårt och tungt att ge sig in i men faktum är att det är raka motsatsen!

När man går en kurs i impro (i alla fall de lägre nivåerna) gör man övningar i grupp som till stor del handlar om att jobba med just att ta in andra och inte prata i mun. Man tränar också på att inte blockera sina egna eller andras idéer och vilket utvecklingsteam skulle inte tjäna på det? Dessutom är det fantastiskt roligt, mest som att leka faktiskt.

En del blir spontant ganska oroliga när man nämner impro-teater, men enligt en garvad impro-lärare som kört företags-arr med impro, påstår att han under sina 15 år bara stött på en eller ett par personer som efteråt inte tyckt det varit roligt. Jag har gått en del kurser och tycker personligen att det varit otroligt utvecklande och roligt. Jag tycker också att det fungerat bra i de grupper jag provat att köra enstaka övningar i eller som haft en heldag på en teater.

Så oavsett om du vill utvecklas själv eller tycker att din grupp behöver lyftas så ring närmaste impro-teater!

Om gruppintelligens

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>